Mijn lijst met blogs

zaterdag 2 maart 2013

Whoehaa

Wat ruikt aarde toch lekker!

Het grote voorzaaien is begonnen. 

Wil je daar meer over lezen klik dan hier.

Ook de oogst van vorig jaar is tevoorschijn gehaald. Ik bewaar de zaadjes die ik in het najaar verzameld heb gewoon in witte enveloppen en schrijf op de voorkant wat het is en welke dag ik het geoogst heb.

Dan pak ik mijn lijst erbij met wat ik precies wil zaaien. Groente in dit geval.

Daarna maak ik labels. In plaats van knijpers te gebruiken, heb ik dit jaar een luxaflex van de kringloop aan stukken geknipt. Met een watervaste stift (Hema) of een cd/dvd pen schrijf ik de naam van het gewas er op.  

Vervolgens vul ik allerlei bakjes met potgrond. 

Die zet ik op tafel...

en ruik er nog eens goed aan.

Dan pak ik mijn zaadjes en begin. 

Als je klaar bent, vergeet dan niet om buiten te gaan kijken wat er allemaal al vanzelf boven de grond komt. Krokussen bijvoorbeeld!

Maar ook paarse melde. Mijn trouwe vriend komt ieder jaar vanzelf op.

Maar ik zie ook al rucola, hier helemaal vooraan. De broccolistronk is van afgelopen jaar en laat ik staan omdat ik nieuwe, kleine roosjes zie. Ben benieuwd of ze de vorst overleefd hebben.

Rabarber die uit zijn jasje puilt.

Zo mooi, die opgefrommelde bladerenn die zich langzaam gaan uitvouwen.

Margrieten in overvloed!

En natuurlijk de sneeuwklokjes. Die bewonder ik elke dag.

En de groene punten van de irissen. 

Wat me verbaast is dat de muurbloem (erisymum 'Bowles Mauve') nog rechtop staat en de knoppen er ook goed uitzien. Deze plant kan vorst verdragen tot -10 graden. Ik vermoed dat deze jongen het wel gaat redden. Fijn, want hij geeft echt bloemen tot de eerstvolgende vorst.

Nu maar hopen dat de lente echt komt.





1 opmerking:

  1. Ik gebruik voor labeltjes griekse yoghurt bakjes, die was ik en knip in labels. Maar jouw luxaflex is natuurlijk ook heel creatief bedacht :-)

    BeantwoordenVerwijderen