Mijn lijst met blogs

donderdag 11 augustus 2011

Hoe is het eigenlijk met de tuin bij de rode brievenbus?


Dat vraag ik mij ook vaak af en daarom loop ik dagelijks door mijn tuin. Er wonen veel planten maar ook veel dieren. Mensen die mij kennen, weten dat ik geen (huis)dierenliefhebber ben. Toch gaat mijn hart sneller kloppen van vlinders, bijen, hommels en andere insecten. Vogels doen het ook goed. Juul omschreef mijn liefde voor dieren laatst zeer treffend: "Jij houdt niet van huisdieren, hè mam, daarom hebben wij tuindieren!"

Inderdaad. De onderstaande foto's tonen het bewijs. Ik ben erg onder de indruk van de bijen die onze tuin bezoeken. Vooral de duizendknoop is een ware bijenmagneet. Het fotograferen van bijen is best lastig maar ik heb mijn best gedaan.
De wegvliegende bij.

Veel bijen bij elkaar.

Het achterwerk van de bij.
Of zoals Koosje zegt: de bij z'n kontje.


Een zoekplaatje: distelvlinder op goudsbloem.

Belangrijke aanvulling achteraf: tijdens het schrijven van mijn blog check ik regelmatig de spelling van mijn epistel en kan ik in google controleren of ik de juiste naam aan de juiste plant toebedeel. Geldt ook voor dieren. Vandaar dat ik even wilde bekijken of  het inderdaad een distelvlinder was op mijn goudsbloem (want je wilt niet voor gek staan als tuinliefhebber wiens hart sneller klopt van vlinders.)
Maar een distelvlinder ziet er heel anders uit! Typ maar in bij google. Even doorzoeken dus op vlindernet.nl. Wat blijkt: mijn distelvlinder is waarschijnlijk een gehakkelde aurelia! EEN GEHAKKELDE AURELIA! in mijn tuin! Nouja, medevlinderliefhebbers snappen me waarschijnlijk. Toch treurig dat ik de euforie pas later beleef. Ik dacht dat ik een leuk plaatje schoot van een distelvlinder op een goudsbloem. Mijn triomf was vele malen groter geweest als ik een gehakkelde aurelia had vastgelegd.....

 
Verder gaat het heel goed met de tuin bij de rode brievenbus. Die paar warme dagen begin augustus leverden mooie plaatjes op. Zoals deze zonsondergang:


 Of de dille die maar blijft groeien en op deze foto hoger lijkt dan de coniferenhaag. Maar da's optisch bedrog hoor. 

Ook de groententuin zag er heerlijk uit in die dagen.


De reden waarom ik zo weinig berichten schrijf, is vooral te wijten aan het feit dat we genieten van onze zomervakantie.

Een dagje Schiermonnikoog.

Fietsen in Vierhouten.

Pret in Walibi Flevo.

En vooral veel haken!

1 opmerking:

  1. Whoehoe! Je hebt al bijna een beddesprei bijelkaar gehaakt!
    En wat is het heerlijk in de tuin in augustus, lekker weinig te doen en veel te genieten. Hier een straat verderop staan de aster divaricatus en de anemoon zij aan zij te bloeien; prachtig gezicht.

    BeantwoordenVerwijderen