Mijn lijst met blogs

donderdag 3 april 2014

De hoogste tijd

Het is de tijd. De hoogste tijd.

De zaailingen op zolder barsten uit hun bakjes en hebben recht op een eigen bekertje.

Ik gebruik altijd rode plastic bekers van de Action om mijn zaailingen in te zetten. Gewoon, omdat het er zo gezellig uitziet. Hier lees je van stap tot stap op mijn blog  hoe je de ieniemienieplantjes kunt verspenen.

Men neme de boor en de bekers.

Maak stapeltjes.

Boor drie gaatjes in de bodem. Ik neem deze foto met links terwijl de boor draait. Levensgevaarlijk!

Dit is beter. Geen gevaarlijke fratsen.

Zie dan dat de linkse stapel enigszins verbaasd kijkt. 

Ook belangrijk: vergeet het boortje niet schoon te maken. Even blazen en klaar!

Vertrek dan naar buiten en vul een tubtrug of emmer met potgrond en verdeel dit over de rode bekertjes. Druk met je duim een gat in de grond en pak vervolgens je zaailing. (Nooit aan de wortels!).

In mijn geval zijn het pluggen (bedankt tante Petra voor de plugplaat!) en plaats het plantje in het zojuist gemaakte gat in de rode beker.

Zo mooi die wortels! 

En  wees zeer tevreden over je eindresultaat.

Deze handige bakken kreeg ik van mijn schoonzus Barbra en komen goed van pas bij het verplaatsen van de bekers. Ze staan inmiddels weer op zolder en als de plantjes groot en sterk genoeg zijn, mogen ze naar buiten om af te harden.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Marike, Leuk blog! Ik ga morgen naar de Action voor de rode bekertjes. Heb jij een tip voor het watergeven van de plantjes als ze weer op zolder staan? Beetje onhandig om steeds een natte vloer te hebben. Hoor graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. toch wel handig zo'n plugplaat! moet ik misschien ook maar eens aanschaffen! ik plant mijn zaailingen meestal uit in yogurt potjes die ik doorheen het jaar verzamel :)

    BeantwoordenVerwijderen