Mijn lijst met blogs

zondag 16 maart 2014

Zaaien maarOnder het motto: 'Kun je nog zaaien, zaai dan mee!' heb ik een A4'tje getekend dat je kunt opslaan en vervolgens kunt afdrukken. En uitvoeren natuurlijk. Je kunt het bovenste stukje tekst zelfs afknippen en gebruiken als boodschappenlijstje. Handig!

Het zaaien van sla is echt makkelijk en leuk.Sla kiemt snel en na een paar dagen zie je al groene sprietjes boven de grond uitsteken en een week later heb je zelfs een heel bos. Wanneer je de sprietjes ziet verschijnen, is het tijd om de magnetronfolie van je bakje te halen. Houd daarna de aarde goed in de gaten want die mag niet uitdrogen. Als de plantjes te groot worden voor de bak dan wordt het tijd om ze te verspenen (een eigen potje te geven) of ze te planten in de moestuin. Dit mag pas nadat de slaplantjes zijn afgehard (wennen aan de buitentemperatuur) en het ongeveer half mei is. Voor meer informatie lees mijn blog over verspenen uit 2012. 

Je kunt uiteraard ook in een grote pot of bak zaaien zodat je niet hoeft te verspenen maar gewoon lekker sla kan plukken wanneer je die nodig hebt. Zaai dan niet te dicht op elkaar of dun de plantjes uit zodat degenen die doorgroeien voldoende ruimte hebben.

Ik vind het leuk als je meezaait en daarom beloon ik elke vijfde inzender van een foto met zijn of haar zaaisel met een gratis zakje rucola. Zaad welteverstaan:). En een eervolle vermelding op mijn weblog natuurlijk. Kom maar door met die foto's!

Oja, en ik vind het ook leuk als je mijn weblog gaat volgen. Dat kun je doen door je rechtsboven aan te melden bij volgers. Ik ben namelijk best een beetje nieuwsgierig naar mijn lezers.

1 opmerking:

  1. He hoi, heb het zaaien ook ontdekt ;-). Waar wil je de foto hebben?

    BeantwoordenVerwijderen