Mijn lijst met blogs

donderdag 10 oktober 2013

Septembertuin in oktober

Eerst nog wat septemberfoto's. Dat had ik immers beloofd. En beloofd is beloofd daar houd ik me bij, mijn woord is zo goed als een olifantsei. (uit: Slurfje past op het ei van Dr. Seuss).

Zicht naar rechts vanaf de tuintafel.

 
Zicht vanaf de koude bak richting de buren. Check de enorme bos helianthus Lemon Queen linksboven. 

Daar kan geen bos bloemen tegenop.

Ook een fijn bosje.

Ah, september. Ik 'maai' vaak eerst met mijn handen voor me uit zodat ik geen spinnenweb in mijn gezicht krijg. Dat blijft toch altijd een naar gevoel, die draden tegen je gezicht. Maar bij deze kunstwerkjes blijf ik altijd even staan kijken.

En in september gaan de asters bloeien.

Eerst zijn de kopjes nog dicht maar zodra ze open gaan, worden het ware vlinderlokkers. Net als de verbena bonairiensis.

Koolwitje op verbena.

Gehakkelde aurelia op verbena (is er dan ook een 'gewone' aurelia, vroeg mijn man onlangs.) Een ongehakkelde zeg maar? Iemand die mij antwoord kan geven op deze vraag?

En ze houden ook van scabiosa. Het schurftkruid, weet u nog wel. 

In september wordt eveneens de heg gesnoeid. Dit had in juni eigenlijk ook gemoeten maar toen had ik geen zin. En ik hoopte stiekem dat ik het wel zou redden met één keer snoeien per jaar. Helaas. Ik had namelijk geen rekening gehouden met één van onze achterbuurmannen van bijna twee meter die altijd met zijn fiets langs onze heg moet. Hij kwam aan de deur vragen of ik binnenkort nog van plan was om de heg te snoeien. Oeps. En hij had gelijk hoor. De heg was enorm gegroeid deze warme zomer. Volgend jaar maar weer een rondje doen in juni en september. 

En dan nu de spectaculaire na-foto. Ineens zien we weer dat de achterbuurman (niet die van twee meter, maar een andere:) twee dakramen heeft onder zijn dakkapel. En dat er nog een boom staat voor de enorm grote boom in het midden. Die boom is trouwens reusachtig. In grootte maar ook in schoonheid. Fijn detail is dat we precies op deze boom  uitkijken vanaf de keukentafel in de aanbouw. Daar is over nagedacht!

Wie is toch die vrouw die maar één keer per jaar de heg snoeit? Schande!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten