Mijn lijst met blogs

dinsdag 2 juli 2013

Juli maakt me blij

De courgette komt. Ik denk dat dit een courgette de Nice is. Bolvormig in plaats van een komkommerachtige vorm.

Lampionbes van kwekerij de Nieuwe Tuin uit Belgiƫ. Gekocht op Bingerden.

Palmkool en zegekruid. Krijg ineens een vermoeden dat bovengenoemde lampionbes familie is van de zegekruid. Dat zoeken we op (en uit).

En dan, terwijl ik druk bezig ben met het in de grond zetten van de laatste dahlia's die nog in potten stonden, zie ik ineens vanuit mijn ooghoek een witte prikneus. Daar word ik dan zo blij van. Wit! De rest is fluoriserend roze. Waar deze jongen dan vandaan komt? 

De komkommers groeien hard. Vandaag de bak maar weer eens open gezet. De paprika's hebben nog geen vruchten en de tomaten zitten vol met bloemen maar ook daar nog geen tomaatjes gezien. De brandnetelgier en smeerworteldrab staan al lekker te gisten in een hoek van de tuin. Klaar om gebruikt te worden  als voeding voor de planten die nu vrucht gaan maken.

Gewoon, omdat ik dit een heerlijke combinatie vind. Op de achtergrond bloeit de oranje pompondahlia al. 

Knautia. Zo'n mooie kleur.

Platgewaaide margrieten en op de voorgrond, naar ik vermoed, een gele kamille. Die heb ik nooit zelf gezaaid of geplant. Maakt het nog leuker. 

Was ik maar weer eens de was.

Weet eigenlijk nog steeds niet hoe dit 'klokje' heet. Campanula nog iets waarschijnlijk. Tips zijn welkom. 

En wat een weelde van slaapmutsjes met bijenvoer. Deze zijn veel donkerder van kleur dan degenen bij de koude bak.

Zonnebloemen en gladiolus callianthus, beter bekend als de Abbesijnse gladiool. Fijn scheldwoord zou dat zijn:)

En als cliffhanger...

De stokreus
Tsss, het was heel even een echte cliffhanger want ik kon om mij onbekende redenen geen foto's meer toevoegen. Inmiddels is het gelukt. Ik zeg, sesam open uw bloemen. Na twee knoppen opengepeuterd te hebben (geduld Marike!) kan ik u meedelen dat de kleur roze wordt. Dat knoppen openpeuteren komt voort uit een klein, persoonlijk traumaatje. Mijn eerste stokroos bleek - na zeer lang, geduldig wachten- abrikoos/zalmkleurig te zijn. Hoe groot kan je teleurstelling zijn...Roze is goed.

1 opmerking: