Mijn lijst met blogs

maandag 15 april 2013

En zaaien maar weerDeze leuke cadeautjes kreeg ik gisteren van mijn schoonmoeder. Meteen gezaaid vandaag. De lathyrus binnen en de wortels rechtstreeks in de volle grond. Ben benieuwd of de ronde Parijse worteltjes het beter doen dan de Amsterdamse bak (zo heten mijn lange wortels.) 

Het was heerlijk buiten vandaag. Tot de regenbui (een uur of half twaalf) al best veel kunnen zaaien en verspenen en ik werd helemaal blij van mijn nieuwe plastic bekertjes. 

Ook van mijn nieuwe narcisjes met 35 % korting van de Albert Heijn. Het is de narcis bulbocodium. Dankzij google weet ik nu zijn Nederlandse naam. Hoepelroknarcis. Klopt precies. Het is een soort hoepelrokje met daaromheen zes blaadjes die op een ster lijken. Lalalala, lang leve de lente en het hoepelroknarcisje. 
 
De clematis armandii heeft het overleefd achter de zak van Sinterklaas en vandaag spotte ik de eerste (en enige, helaas) bloemknop. Je ziet de nieuwe scheuten links op de foto omhoog klimmen. Joehoe!

En zo ziet de tuin er dus uit op 15 april. Vorig jaar was dat wel anders. Wat leuk om dat verschil te zien. De tulpen waren toen al heel hoog. Nu is alles ongeveer even groot en staat er veel meer groen in. 

16 april 2012

Gelukkig werd het na de middag weer droog en kon ik verder met de moestuin. Redelijk vlot had ik mijn snijbiet, botersla, andijvie en rode bietjes in de grond. Allen binnen voorgezaaid en ik waag het er maar op. Zonder afharden, gewoon cold turkey de grond in.

Dit creatieve stukje (tussen het takkenhekje) herbergt rucola, allerlei soorten sla, spinazie en nog iets waar ik nu even niet op kan komen...Al gezaaid voor de tweede vorstperiode (in die ene, mooie week, weet u nog wel). Het komt nu pas op. Grappig dat het zaad gewoon 'wacht' tot het warm genoeg is. Die enigszins vies uitziende stronken in dit bed zijn de bloemkool en broccoli van vorig seizoen. Ik heb degenen die niet bevroren waren, laten staan. Maar goed ook, want....

Ik zie paarse broccoli!

en ieftiedieftie bloemkooltjes. Geweldig toch. Ik maak dan nog net geen rondedansjes door de tuin, maar een achteloze voorbijganger hoort mij dan gezellig kirren tegen mijn bloemkoolstronk: "Ach, kijk nou, ieftiedieftiebloemkooltjes! Wat een schatje, ben jij! Groei maar lekker verder." En dat is geen grapje, hè.  

Bent u mijn lofdichten al zat? Ik ga toch nog even door. Wat is de Tête a tête narcis toch een vrolijke snuiter. Ze zijn door Mees in de bak bij de voordeur geplant. Geel is echt een fijne kleur.  

Zo zie ik sinds gisteren ook gele bolletjes aan de ranonkelstruik

En een geel muurtje in de nieuwe keuken. Woehaa! Geel rules. Bijna klaar jongens! Later volgt uiteraard een gestylde foto van de keuken met houten vloer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten