Mijn lijst met blogs

dinsdag 8 mei 2012

Groeten uit de tuin bij de rode brievenbus

Even wat foto's uit de tuin. Er gebeurt veel en elke dag komen er nieuwe bloemen bij. De knoppen staan in de margrieten en de eerste damastbloem bloeit. Glorie!

Tulp Mistress

 Ooievaarsbek (Geranium maccrorhizum)

Damastbloem (Hesperis matronalis Alba)

 Margriet (Leucanthemum vulgare Maikönigin)

 Bieslook (Allium schoenoprasum)

 Judaspenning (Lunaria annua)

Hele schattige penninkjes in wording. Had ik nog nooit zo klein gezien.

Tulp met raar gekleurd blad. Alsof ie met potlood is ingekleurd. Niet mijn soort tulp en hij lijkt ook nog eens rood. Niet mijn kleur. Vandaar dat deze jongen nu in een vaasje op de kast staat. Bikkelhard die Marike.

Ter afsluiting onze eerste, echte, zelfgemaakte sla van radijsjes uit het boek van meester Bert. Een fantastisch boek gemaakt naar aanleiding van een documentaire over meester Bert die jarenlang een schooltuinencomplex in Amsterdam beheerde. Het boek heet 'de Groene Hemel' en de dvd van de docu zit erbij. Een geweldige man die met veel liefde kinderen onderwijst over de natuur. En dan ook nog simpele recepten toevoegt die je met je eigen kroost kunt maken. Daar houden wij van.

De radijsjes zijn dit jaar onze eerste echte oogst (de rucola en bieslook terzijde). Met veel plezier trokken wij de eerste radijzen uit de grond. Snel naar binnen om ze te wassen, loof en worteltje eraf te halen en eten maar. Het bleef bij één hap en daarna een hoop getuf en gepruttel boven de vuilnisbak.
'Eugh' zei Koosje, 'dat is echt...heel erg vies'. 'Ja, get!' beaamde Julia, 'echt smerig en pittig'. Mees deed er nog een schepje bovenop en zei: 'Nou, die hoeven we voorlopig niet meer te zaaien.'
Lekker stel.
Maar na een heerlijke honing, mosterddressing van meester Bert, aten wij allemaal radijsjessla bij onze frietjes. Fijn dat ze het toen alledrie toch best wel lekker vonden. 'Je proeft nu die vieze smaak van de radijs tenminste niet!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten