Mijn lijst met blogs

maandag 19 mei 2014

Het is weer fijn


en het weer is fijn.

Lang leve het vingerhoedskruid.

Als ik een hommel was, zou ik daar ook in kruipen. Heerlijk.

Er is geen excuus voor mijn lange afwezigheid op dit blog. Of ja. Toch wel. Ik had het gewoon heel druk en de tijd vloog voorbij. Het was eind april namelijk nog Koningsdag (ik typte uiteraard eerst Koninginnedag...) waar bovenstaande foto mooi bij past: rood, wit, blauw. Met rechtsboven mijn judasboom die eindelijk wat gaat doen (cercis candensis Forest Pansy) in het midden de witte damastbloem en onderaan de vaste korenbloem.

Oranje boven. Slaapmutsjes rule!

Daarna was het moederdag en dronk ik de hele dag thee uit mijn glas met bloem. Want zo hoort dat op moederdag.

Vervolgens vierden we nog even drie kinderfeestjes. Want zo gaat dat bij ons:) Dit is Juul met haar vriendinnen aan de stroopwafel met slagroom (waar dat vandaan kwam weet ik ook niet...)

Een dag later was Koosje aan de beurt met haar vriendinnen. Hier chillen ze na het eten op de trampoline met een ijsje en spelen 'moordenaartje'. Van Mees zijn feest heb ik niet eens foto's gemaakt. Schaam.

En toen was het 'grotemensenfeest' en bleek het ineens snikheet te worden. We hebben maar twee parasols en dat is best weinig voor een tuin op het zuiden. Helemaal wanneer de helft van de stof niet meer vast zit aan de baleinen. Toch nog een foto van Mees:)

Dus repareerde ik mijn goede, oude, trouwe parasollie vandaag. Ik had namelijk niks vandaag. Helemaal niks.

Ik fotografeerde wat planten (hèhè) en ben heel blij met mijn paarse morgenster. Door net zoals ik te klikken op de link kom je echt geweldig veel informatie tegen over deze plant. Kom ik er gewoon net achter dat ik 'm ook kan eten. De wortel dan! Hij wordt ook wel armeluisasperge genoemd. Ach, wat zielig (op zijn Knofjes).
  
Kijk. Hier staan mijn kweeksels te wachten tot ze eindelijk de volle grond in gaan. Jaaaa! Ik kom er aan!

Nog even doorbakken in de zon:)

En dan mijn margrieten. Ze zaaien zich geweldig uit en ik kom ze op steeds meer plekken tegen. Glorie!

Ze wuiven weer lekker. De lange sprieten links in beeld zijn de verbena bonariensissen.

De pioenrozen met damastbloem en irissen op 6 mei 2014.

En op 19 mei 2014. Ik zeg: gooi de knoppen maar open!

Ter afsluiting mijn eerste prikneus in bloei. Die groeit gewoon uit de voeg tegen de warme zuidmuur. Staat dus niet in een pot. Daar houden we van. Ook van geraniums.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten