Mijn lijst met blogs

dinsdag 6 augustus 2013

Patisson Patty Pan

Deze geweldige gele ufo is familie van de courgette. Om precies te zijn is het een 'patisson Patty Pan'. Ik vind 'm erg geslaagd. Na het fotograferen, verdween hij direct in de koekenpan want ik las gisteren een recept in de Buitenleven van april/mei 2013 (lang leve de bibliotheek!).

Past goed bij mijn tafelkleed van Flying Tiger.

Het was echt een heerlijk ontbijt voor Volkert en mij samen. Ik had geen stengeluitjes maar nog wel een halve prei. Ik krijg echt steeds meer lol in koken op deze manier. Hoe vers wil je 't hebben...

De tuin in augustus. Let wel: deze foto is genomen voor de hoosbui van maandagavond 5 augustus. Zucht, ik vind regen fijn maar het hoeft echt niet in één keer tegelijk uit de lucht te vallen. De stokreus is omgewaaid. Met wat duw, bind en stampwerk (rondom de wortels goed aanstampen) èn een stevige bezemsteel ter ondersteuning staat hij weer fier rechtop. 

De andere planten hadden het ook zwaar maar hielden moedig stand. Mijn duizendknopen en kogeldistels hingen ietwat schuin maar vandaag staan ze weer lekker te wuiven. 

De zonnehoed wuift dan weer niet...maar maakt heel veel goed door gewoonweg mooi te zijn. Vorig jaar heb ik ze niet zo mooi en groot gezien. Blijkbaar heeft de plant de afgelopen drie jaar nodig gehad om te settelen.

In de Amersfoortborder. 

Mooi toch!

Scabiosa Black Knight. Of in het Nederlands: Schurftkruid de 'Zwarte ridder'. Ik prefereer scabiosa. 

Kruipend zenegroen. De roodbladige variant. Grappig hoor die plantennamen. Dit plantje heb ik overgehouden aan de vorige tuineigenaar. Die had alleen maar rotsplanten in de tuin. Deze combineert heel mooi met mijn andere planten en mocht blijven. Het is een goede bodembedekker. Links bovenaan wat onkruid en een gezellige prikneus in wording. 

Liatris spicata. Ik hou van deze borstelige vriend. 

De basilicum doet het goed in deze temperaturen en is veel steviger dan de basilicum die in de keuken staat. Toch zijn beide planten van de Lidl. Eén staat er altijd binnen en blijft in z'n pot. De ander hebben Mees en ik helemaal uit elkaar gehaald (stengel voor stengel) en daarna in de moestuin geplant. Ik heb ook nog zelf gezaaid en die kan binnenkort de tuin in.

Dagpauwoog gesignaleerd en gefotografeerd door Juul! Die zien we niet veel in de tuin bij de rode brievenbus. Moet toch eens uitzoeken wat voor waardplant ie nodig heeft. 

 
Julia maakte ook deze foto. Het is een leeuwenbekje. Fijne kleur geel! 

En ik sluit af met een bosje bloemen. Dahlia, duizendknoop en wat helianthus Lemon Queen. Die bloeit sinds afgelopen week ook. Kleine gele zonnetjes waar ik zeer blij van word.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten