Mijn lijst met blogs

zondag 5 mei 2013

Off we go!

Daar gaan ze! De dahlia's mochten weer van zolder. Sommigen gingen in een pot (want die hebben nog geen uitlopers) en anderen kregen direct een plekje in mijn nieuw verworven land.

Vanaf nu beter bekend als: de dahliatuin. Zien jullie dat stuk schutting links naast de koude bak? Eergisteren stonden daar nog twee(!) coniferen. Nu niet meer. Ik geniet daar ernstig van. Een stuk grond er bij dat er eigenlijk niet was. Als u begrijpt wat ik bedoel.

Vooraan staan al veel zaailingen van vorig jaar en die donkere (=natte) plekken zijn de zojuist ingegraven dahlia's. Maar Marike, die mogen toch pas na de ijsheiligen naar buiten? Ja, maar buienradar geeft goede nachttemperaturen. Dus ik waag het er op. Ik bescherm ze 's nachts wel tegen slakken door er een doorzichtig bakje (van vlees of groentepakket) over heen te leggen. Werkt ook een beetje als een koude bak.
Die overigens lekker vol staat met planten die dringend de volle grond in moeten. 

Mooi toch al die verschillende bladvormen.

En al die verschillende kleuren. 

En gezellige dozen:)

De bruine bonen van juf Ria hebben al peultjes. Hop, de grond in.

En wat gebeurt er verder? Te veel om op te schrijven. We genieten enorm van de tulpen en alle andere planten die de grond uit schieten. Volgende week ziet alles er vast weer heel anders uit.

Wat een schitterende kleuren roze en paars bij elkaar. Op de voorgrond kruipende floks, daarachter longkruid en muurbloem Erysimum bowles mauve en daarachter salie. Oja en rechts zie ik nog een bloem van de schoenlappersplant.

 Maar er zijn ook oranje en witte tulpen hoor.

En roze tuinstoelen!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten